ONDERHOUD

Vanspringel Motors

ONDERHOUD

Om veilig te zijn in het verkeer en zo lang mogelijk uw auto te kunnen gebruiken, is een regelmatig onderhoud essentieel. Maar veel mensen weten niet goed wanneer ze best hun auto binnenbrengen. We raden een jaarlijks onderhoud aan, afwisselend tussen een groot en klein onderhoud. Zo heb je sneller zicht op de slijtage van onderdelen.

VANSPRINGEL MOTORS

Klein auto-onderhoud

Een klein onderhoud doen we even grondig als een groot onderhoud, het verschil zit in het aantal onderdelen dat we nakijken. Bij een klein onderhoud is dit vrij beperkt. Het gaat dan voornamelijk over:

Auto-onderhoud meting

VANSPRINGEL MOTORS

Groot auto-onderhoud

Bij een groot onderhoud kijken we alles na. We zorgen ervoor dat je volledig veilig de baan op kunt en je auto-onderdelen terug helemaal in orde zijn. Enkele voorbeelden van wat we nakijken bovenop de onderdelen van het klein onderhoud:

VANSPRINGEL MOTORS

Airco-onderhoud

Als je wilt dat je airco optimaal werkt, dan moet je deze ook goed onderhouden. Een 2-jaarlijks onderhoud is aangeraden.

Het nakijken van je airco en het bijvullen van de aircogassen die zorgen voor frisse lucht, zijn op aanvraag deel van ons klein (en dus ook groot) onderhoud. Als er iets mis is met je airco, dan zullen we je aanraden om nieuwe onderdelen te monteren.

Auto-onderhoud meting
Auto-onderhoud

VANSPRINGEL MOTORS

Autobanden

Het controleren van het profiel en de bandendruk is een must als je veilig de baan op wilt. Slijtage van de banden heeft een enorm negatief effect op de grip van je wagen. Bij een nat wegdek is het belangrijk dat het bandprofiel in orde is om het water goed af te voeren. Om deze redenen is een bandencheck deel van ons auto-onderhoud.

Veel mensen weten niet goed wanneer ze zomer- of winterbanden moeten gebruiken. Zomerbanden zijn het grootste deel van het jaar de beste keuze in België. Dit komt omdat ze optimaal presteren en dus de beste grip hebben bij temperaturen boven 7°C.

Wanneer het kouder wordt, schakel je best over naar winterbanden. Deze banden presteren beter dan zomerbanden bij lage temperaturen en als het sneeuwt. Geen zin om vaak van banden te wisselen? Kies dan voor ‘all weather’ banden of ‘all season’ banden. Deze twee bandentypes kan je doorheen het hele jaar gebruiken.

Garage voor auto-onderhoud van alle merken

In onze garage kan je terecht voor reparaties en onderhoud van alle automerken. Zowel voor klein onderhoud als groot onderhoud en aircoservice en -diagnose. Bij ons ben je zeker dat je in goede handen bent omdat we ervaring hebben met elk automerk. Neem gerust contact op als je hierover vragen hebt.